Játék a köbön

+36-20-430-6427
Nyelvek : hu
0
Keresztnév mező kitöltése kötelező!
Vezeték név mező kitöltése kötelező!
Nem szabványos e-mail cím!
Email cím mező kitöltése kötelező!
Az e-mail cím már foglalt!
Jelszó mező kitöltése kötelező!
Érvényes jelszót kell megadni!
6 vagy több karakter kell a jelszónak!
16 vagy kevesebb karaktert kell megadni!
A két jelszó mező tartalma nem egyezik.!
A vásárlási feltételek még nincsenek elfogadva!
Ismeretlen hiba!
Sajnos valamelyik azonosító nem stimmel!
Nincs megerősítve a regisztrációja.
Az adminnak is meg kell erősítenie a regisztrációt!
Az adminisztrátor átmenetileg letiltotta a bejelentkezési lehetőségét!

Tudor I.

További képek

Tudor I.

Ter. állapot: Raktáron

Termék leírás

Logikai társasjáték nagyobbaknak a Tudor játékcsaládtól

6.000 Ft (Bruttó)

Kód: TUD_TUDOR1

Gyártó: Víz játék Bt.

Bővebb leírás

Fa logikai társasjáték 2-4 fő részére. Ezzel a játékkal 4 féle játék játszható: Remetejáték (Solitaire) 1 fő részére, A róka és a libák 2 fő részére, Ostrom 2 fő részére, Kersztes vitézek 2-4 fő részére.
Ezek a játékok nem véletlenül kerültek egy játékcsaládba. Kialakulásuk helye és a tábla alaprajza nagyon hasonló. Mindhárom játék Európában keletkezett, s az is feltételezhető, hogy a Remetejáték kitalálója ismerte a többit.
A Róka és a libák hazája Észak-Európa. A XIII. században tűnt fel ez a játék és több hasonló társa. Egy 1300-ban keletkezett, ősmondákat tartalmazó izlandi kézirat tartalmazza első leírását. A neve itt halatafl. Több, mint egy századdal később IV. Edward király egyik elszámolási könyvében az áll, hogy vásároltak neki 2 ezüst rókát és 26 kutyát. Ez egy hasonló játékból két készlet. A libák száma azóta 17 lett, hogy nehezítsék a rókák dolgát.
Sokáig azt hitték a történészek, hogy az Ostromjáték a XVII. századból származik. Később találtak egy kőbe vésett ábrát a Budai Várban. Ez a tábla a török hódoltság idejében keletkezett, s ma ez a legrégibb tárgyi emlék erről a játékról. Az olasz neve asolto, azaz roham. Tibetben és Indiában is ismerik. Ez utóbbi országban - a történelmi események miatt - Szipolyok és tisztek elnevezéssel játsszák.
A Remetejáték hazája egy legenda szerint Franciaország. A Bastille egy fogja, hogy unalmát elűzze, kitalált egy játékot, melyet egy jól ismert táblán lehet játszani, de egyedül. Azt ma már nem lehet tudni, hogy ez a történet igaz-e vagy sem, mindenesetre a játék neve solitaire lett, ami francia szó, és magyarul remetét jelent.
A Keresztes vitézek a Halma alapötletét alkalmazza erre a táblára. Kis fantáziával és a rendelkezésre álló bábukészlettel mi is találhatunk ki újabb játékokat, feladatokat.

Játék tartalma: 1 db bükk tábla, 32 db világos fa bábú, 9 db sötét fa bábú, 6 db zöld fa bábú, 6 db piros fa bábú 

Ajánlott: 6 éves kortól, 1-4 játékos részére

Játékidő: ~ 30 perc